Láska na talíři – speciální valentýnské menu v restauracích PYTLOUN RESTAURANTS

Designová restaurace Talíř na Václavském náměstí, romantická zámecká restaurace Chateau Ctěnice v Zámeckém areálu Ctěnice na okraji Prahy, restaurace Rendlík zasazená do kouzelného prostředí Krušných hor poblíž zříceniny hradu Hasištejn a stylová restaurace Zlatý kohout v Liberci – všechny tyto podniky, patřící do skupiny PYTLOUN RESTAURANTS, zvou své hosty na speciální valentýnské menu. Od 10. do 28. února (ve Zlatém kohoutovi od 14. do 16. února) si návštěvníci mohou vychutnat jedinečné kulinářské zážitky. Menu v restauracích Talíř, Chateau Ctěnice a Rendlík sestavil se svými týmy zkušený šéfkuchař Denis Wágner a valentýnské menu v restauraci Zlatý kohout v ikonickém libereckém hotelu Imperial připravil šéfkuchař Jan Martínek.

„Naše valentýnské menu vykouzlené láskou na Talíři je oslavou čerstvých surovin, kreativních chutí a pečlivě vyvážených textur. Každý chod je inspirován láskou k jídlu a touhou nabídnout hostům nezapomenutelný kulinářský zážitek,“ říká k valentýnskému menu restaurace Talíř šéfkuchař Denis Wágner. „Věříme, že si hosté vychutnají každou část tohoto pětichodového degustačního menu, které je zavede na cestu plnou nových chutí a vůní.“

Láska na talíři – speciální valentýnské menu v restauracích PYTLOUN RESTAURANTS

„Třešničkou na dortu romantického valentýnského oběda či večeře v Talíři se pak zcela jistě stane zážitek v podobě privátního pronájmu našich vyhřívaných průhledných iglú v Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague na střešních terasách hotelu Pytloun Boutique Hotel Prague,“ říká Lukáš Pytloun, generální ředitel sítě PYTLOUN HOTELS, a dodává: „Představte si, jak sedíte se svou láskou zabaleni do hebkých kožešin, zatímco před vámi se rozprostírá dechberoucí 360°  panorama Prahy. V teple útulného iglú můžete pozorovat třpytivá světla města, siluetu majestátního Pražského hradu a kouzlo romantické Františkánské zahrady a rušného Václavského náměstí. Zkušení barmani vám k tomu namíchají horký drink pro zahřátí, osvěžující koktejl, nebo sklenku vína či Prosecca.“

Denis Wágner je přesvědčen, že jídlo není jen o ingrediencích, ale především o emocích. „Ve Ctěnicích chceme naše hosty rozmazlit harmonickými chutěmi, které se propojují v dokonalé rovnováze – stejně jako ty nejkrásnější příběhy. Ať už si vychutnají předkrm, hlavní chod nebo sladký dezert, každé sousto bude vyjádřením lásky k jídlu i k nim samotným.“

V restauraci Rendlík připravili menu, které odráží jemnost i vášeň a dokonale souzní s krásou zimní přírody. Každý chod je navržen tak, aby přinesl jedinečný gastronomický zážitek – od lahodného předkrmu, přes vyvážený hlavní chod až po sladkou tečku na závěr. „Naším cílem je, aby se hosté nechali unést chutěmi, které oslavují lásku a kouzlo romantických okamžiků,“ dodává Denis Wágner.

Valentýnské menu restaurace Zlatý kohout popisuje i šéfkuchař Jan Martínek: „Pro tento výjimečný a slavnostní den jsme pro naše hosty připravili čtyřchodové menu, které bude dokonalým doprovodem nezapomenutelných chvil. V menu jsme pečlivě sestavili kombinace jemných chutí a elegantních ingrediencí, které nejen pohladí chuťové buňky našich hostů, ale zároveň zahřejí jejich srdce.“

Restauraci Talíř, která se nachází v srdci Prahy, přímo na Václavském náměstí, vede zkušený šéfkuchař Denis Wágner. Menu spojuje tradiční českou kuchyni s moderními mezinárodními vlivy a v unikátním designovém prostředí si tak můžete vychutnat širokou škálu pokrmů, od klasických českých jídel až po inovativní mezinárodní speciality. O design interiéru se postaralo renomované designové studio Vrtiška & Žák. Restaurace disponuje 130 místy k sezení ve dvou podlažích otevřených do společného prostoru s výhledem přímo na Václavské náměstí. Součástí restaurace je také bar, který nabízí široký sortiment nápojů. Restaurace je otevřena každý den již od 7.00 hodin, kdy se formou bohatého teplého a studeného bufetu podávají do 11:00 snídaně „all you can eat“. Od čtvrtka do sobotyod 22:00 do 1:00se restaurace mění ve stylový bar, kde si hosté mohou při poslechu živých DJs vystoupení a menších live bandů vychutnat široký výběr drinků a koktejlů.  

Restaurace Talíř

Restaurace Chateau Ctěnice (Bohdanečská 259, Praha-Vinoř) nabízí 40 míst k sezení v příjemném prostředí moderní zámecké restaurace. Cihlové klenuté stropy, hrubý štuk a těžká dlažba dodávají interiéru autentický vzhled. Restaurace se zaměřuje na klasiku s důrazem na čerstvé suroviny od lokálních dodavatelů. Venkovní terasa umožňuje vychutnat si gastronomické speciality, kávu, pivo či osvěžující drinky s výhledem na zámecké nádvoří, což je ideální pro odpočinek a prožití klidné atmosféry ctěnického panství.

Ctěnice

V restauraci Rendlík, která jesoučástí Pytloun Wellness Hotelu Hasištejn v Krušných horách (na okraji obce Místo v okrese Chomutov),  se moderní kuchyně snoubí s tradičními hodnotami, což vytváří jedinečný gastronomický zážitek. Restaurace je skrytá uprostřed lesů a sousedí s kouzelnou zříceninou hradu Hasištejn, takže na hosty, kteří si přejí vychutnat své jídlo na velké letní terase s výhledem do okolních lesů, čekají nezapomenutelné romantické výhledy. Restaurace, která disponuje 45 místy k sezení,  klade důraz na kvalitní suroviny od místních farmářů, a kromě sezonních specialit nabízí i osvědčené klasiky. Je také vhodná pro firemní jednání, školení a privátní oslavy, jako jsou svatební hostiny a narozeninové oslavy.

Liberecká restaurace Zlatý kohout s italskou kuchyní je známá svým fine dining konceptem, ve kterém využívá vysoce kvalitní suroviny, sofistikovanou prezentaci jídel a vynikající chuťové kombinace. Jedním z unikátních prvků restaurace je otevřená kuchyně, která umožňuje hostům sledovat šéfkuchaře a jeho tým při přípravě pokrmů. To vytváří interaktivní a zábavnou atmosféru, která přidává další rozměr nezapomenutelnému zážitku z návštěvy restaurace. Historie restaurace sahá až do 30. let minulého století, kdy byl hotel Imperial (dnešní Pytloun Grand Hotel Imperial) postaven podle projektu Pavla Zeha hoteliérem Franzem Fiedlerem. Z této doby se příliš záznamů nedochovalo. Jisté je, že po dlouhé stagnaci v době hospodářské krize a zejména za druhé světové války se hotel probudil k životu v průběhu 50. a 60. let. V 80. letech se v prostoru dnešní restaurace nacházel populární snack bar Zlatý kohout. V roce 2015 získal hotel spolu s restaurací nynější podobu. Té vtiskli její nadčasově designovou podobu renomovaní architekti Vrtiška & Žák.

Ctěnice

Valentýnské menu restaurace Talíř

5-CHODOVÉ DEGUSTAČNÍ MENU (12:00-22:00 hodin)

• Prosecco Frizzante DOC (0,15 l)

• Amuse bouche

• Uzený losos, čočka beluga, koriandrový jogurt, tandoori omáčka, citrusový segment

• Kulajda s lesními houbami, bramborami a vajíčkem, koprový olej

• Nicoise salát s marinovaným tuňákem, olivami a zelenými fazolkami

• Grilovaná pražma královská, zeleninová quinoa s holandskou omáčkou, citron

• Jahodové tiramisu, physalis a máta

Svíčka s nádechem lásky pro zamilované jako dárek.

Cena na osobu: 980 Kč

Valentýnské menu restaurace Chateau Ctěnice

Welcome drink

Prosecco frizzante Extra Dry DOC 0,15 l

Amuse bouche

Předkrm

Losos mi-cuit, medovo koprový krém, citrónový gel a fermentovaná ředkvička – 340 Kč

Variace červené a žluté řepy s mascarpone, perník a javorový sirup, granátové jablko – 310 Kč

Hlavní chod

Hovězí Wellington s lanýžovou bramborovou kaší, divokou brokolicí a omáčkou cafe de paris – 420 Kč

Grilované filátko z pražmy královské na citronovém oleji s italským chřestovým rizotem a holandskou omáčkou s vůní citronu – 460 Kč

Tarhoňové rizoto s cherry rajčaty, květákem a chřestem s tofu – 385 Kč

Dezert

Čokoládový fondant s jahodovým tartarem a omáčkou z bílé čokolády s vůní kokosu – 175 Kč

Makronka jako dárek pro každého, kdo má lásku v srdci.

Valentýnské menu restaurace Rendlík

PŘEDKRM

Uzený losos s citronovou pěnou z mascarpone, granátové jablko, červený grep a francouzská bagetka – 290 Kč

HLAVNÍ CHOD

Kuřecí supréme plněný špenátem, bramborový gratin a topinamburové pyré s dýní a vinná omáčka – 380 Kč

DEZERT

Jahodový cheesecake s omáčkou z bílé čokolády – 155 Kč

Srdíčko z perníku jako dárek.

Valentýnské menu restaurace Zlatý kohout

4-CHODOVÉ VALENTÝNSKÉ MENU (17:00 – 21:00 hodin)

PŘEDKRM

Tempura krevety podávané s ovocným salátem a osvěžujícími dipy.

POLÉVKA

Květákové velouté s libečkovou mléčnou pěnou.

HLAVNÍ CHOD

Jemný losos s bylinkami, krémové sépiové risotto svěží citrusový krém a zlatavá rajčátka.

Vybraný hovězí steak Tournedos s gratinovanými batáty, bohatou omáčkou a jemnou brokolicí.

DEZERT

Řez z listového těsta plněný smetanovým mascarpone, čerstvými jahodami a osvěžujícím granátovým jablkem.

Cena za celé menu menu pro jednu osobu. Hlavní chod si vyberte podle své chuti: ryba nebo hovězí? – 1000 Kč

Restaurace Talíř

Restaurace Talíř, Praha 1 | Vítejte na oficiálních stránkách (restauracetalir.cz)

Restaurace Talíř | Malá Strana | Facebook

Restaurace Talíř (@talir_prague) • Fotky a videa na Instagramu

Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague, Praha 1 | Vítejte na oficiálních stránkách

Facebook

Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague (@pytloun_sky_bar_restaurant) • Fotky a videa na Instagramu

Restaurace Chateau Ctěnice

Restaurant Chateau Ctěnice, Praha | Vítejte na oficiálních stránkách (restauracechateauctenice.cz)

Restaurace Chateau Ctěnice | Facebook

Restaurace Chateau Ctěnice (@restaurace_chateau_ctenice_) • Fotky a videa na Instagramu

Restaurace Rendlík

Restaurace Rendlík, Místo | Vítejte na oficiálních stránkách (restauracerendlik.cz)

Restaurace Rendlík | Místo | Facebook

https://www.instagram.com/restaurace_rendlik

Restaurace Zlatý kohout

Restaurant Zlatý kohout, Liberec | Vítejte na oficiálních stránkách

Restaurace Zlatý kohout Liberec | Liberec | Facebook

Restaurace Zlatý kohout (@restaurace_zlaty_kohout_) • Fotky a videa na Instagramu

O společnosti PYTLOUN RESTAURANTS Restaurace patřící do skupiny PYTLOUN RESTAURANTS jsou umístěny na skvělých lokalitách v Praze, Liberci, Krkonoších a Krušných horách. Skupina zahrnuje restauraci Talíř a Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague a restauraci Chateau Ctěnice v Praze, restauraci Zlatý kohout a Imperial Pizza Liberec v Liberci, restauraci Rendlík v Krušných horách, a restauraci Končina a Imperial Pizza Harrachov v Harrachově. Restaurace nabízejí vynikající českou a italskou kuchyni. V PYTLOUN

Napsat komentář