Finále Bocuse d’Or Czech 2025 v Grandhotelu Pupp: Napínavý boj o vítězství i exkluzivní gastronomický zážitek v Bocuse d’Or Restaurant

České národní kolo Bocuse d’Or, nejprestižnější a zároveň nejtěžší kuchařské soutěže světa, se odehraje už tento měsíc – 30. června v Karlových Varech, v noblesním prostředí legendárního Grandhotelu Pupp. Součástí Bocuse d’Or Czech bude exkluzivní Bocuse d’Or Restaurant – unikátní gastronomický zážitek přímo v centru dění. Restaurace se nachází v soutěžním prostoru, na dosah soutěžních týmů a hvězdné poroty.

Chceme, aby Bocuse d’Or Czech byl nejen vrcholnou akcí pro profesionály, ale aby se stal inspirací a zážitkem i pro širokou veřejnost. Bocuse d’Or Restaurant přináší přesně tuto možnost –návštěvníci si vychutnají speciální menu v atmosféře plné napětí, kreativity a špičkového kulinářského umění. Ze svých míst v restauraci se mohou pohybovat až bezprostředně ke kuchyním a nahlédnout soutěžícím doslova pod ruce,“zve do Bocuse d’Or Restaurantu  ředitel Bocuse d‘Or Czech Adam Eliáš.

O šanci postoupit na evropské a světové finále Bocuse d’Or se v národní kvalifikaci utkají 3 finalisté, mladí profesionální kuchaři, kteří prošli náročným výběrem: Vojtěch Petržela, Dominik Unčovský a Štěpán Zouzal. Spolu se svými týmy musí před zraky diváků během 5 hodin a 35 minut kompletně připravit dva teplé pokrmy dle zadání. Zatímco obsah soutěžních talířů je zatím tajemstvím, neodolatelné menu Bocuse d’Or Restaurantu už je známo:

Brunch degustační menu (9:30–12:00)

Amuse bouche: Pohanková tartaletka, vajíčkový salát, okurky cornichons, Crémant Blanc de noir  Předkrm: Křepelčí vejce Royal s vaflí,  kerblíková holandská omáčka, Kampotský červený pepř se solí, Ryzlink Vlašský ch.d / Bramborová kobliha s tomatovým kečupem, sýr z Abertam, Rulandské šedé 2019 ch.d / Gel z červené řepy s hruškovou marmeládou, pyré z černého česneku, Frankovka rosé l49

Hlavní chod: Kukuřičné kuřecí prso s černými lanýži, fazolové ragú, kuřecí beurre blanc s Kampotským červeným pepřem se solí, Cuvée president Muni CS/An/Merlot

SorbetBezinkový sorbet, tvarohový kaviár, máslový chips

Dezert: Île Flottante s vinným šodó z charmatu, karamelový chips, (sněhové noky s vinným šodó, karamelový chips), Aurelius 2017 v.b Vip

Pralinky: Lázeňská oplatka v čokoládě,  jedlé květy / Slaný karamel s vanilkou z Madagaskaru

Degustační menu (12:15–13:45, 15:00–16:30, 17:45–19:15)

Amuse bouche: Pohanková tartaletka, květáková pěna, hlíva královská, Charmat de Vinselekt Michlovský, brut, Morava, Rakvice

Předkrm: Kukuřičné kuřecí prso s černými lanýži, fazolové ragú, kuřecí beurre blanc s Kampotským červeným pepřem se solí, Veltlinské zelené 2023 Harmony p.s

Hlavní chod: Hovězí filet Rossini,  Madeira omáčka, brambory Anna, foie gras Torchon, Bio Kampotský pepř fermentovaný a solený, Cuvée President Muni

Sorbet: Bezinkový sorbet, tvarohový kaviár, máslový chips

Dezert: Čokoládový mousse, vanilkové chantilly, maliny, Agni Fortifikované 2011

Pralinky: Lázeňská oplatka v čokoládě, jedlé květy / Slaný karamel s vanilkou z Madagaskaru

Menu v Bocuse d’Or Restaurantu doprovází výběrová káva Nespresso Galápagos, jedinečná káva s tóny sušenek a kakaa, pocházející ze souostroví Galapág. A pozor, v Restaurantu je k dispozici pouze 16 stolů, kapacita je omezená, s nákupem vstupenek proto neváhejte: https://bocusedor-tickets.bpr.cz/

O BOCUSE D‘OR: – Francouzský šéfkuchař Paul Bocuse vytvořil v roce 1987 mezinárodní kuchařskou soutěž Bocuse d’Or, aby rozšířil povědomí veřejnosti o mimořádné oddanosti, tvrdé práci a preciznosti, kterých je zapotřebí k přípravě těch nejlepších pokrmů. Bocuse d’Or se koná každé dva roky ve francouzském Lyonu. Do finále soutěže je vybráno 24 zemí, tým každé země se skládá z jednoho kuchaře a jednoho asistenta, tzv. commis. Odborná porota hodnotí celkovou harmonii chutí v pokrmu, prezentaci talíře, použité techniky a efektivitu práce týmů. Jde o postupovou soutěž: národní kolo – kontinentální kolo – světové finále. Vítěz národního kola však nepostupuje automaticky do evropského kola.

Bocuse d’Or Czech 2025

Generální partner a dodavatel surovin: Makro ČR
Partneři: Perfect Chefs, Lexus, G Benedikt Group, Nespresso, Gastro Mach, Seiko, Debic, Lesy ČR, Grandhotel Pupp, Balbin water, ENOTHECA Vinselekt Michlovský, Taycher Development, Savencia Fromage & Dairy Czech Republic, Dotykačka ČR, ELEKTRÁRNA PIVO Z PLZNĚ, .pepper..field, Něcojako Cola, EUROFIT Prosperity, RONA, KLARA ROT
Mediální partner: časopis Apetit
Event and hospitality partner: BPR

Mediální partner: časopis Apetit

Event and hospitality partner:  BPR

www.bocusedor.cz

Napsat komentář