Knižní tip: Rozčarované – Marie Vareille

Romám Rozčarované pojednává o zmizení patnáctileté Sarah z městečka u kanálu La Manche skončilo před lety uvězněním hlavního podezřelého a spoustou dohadů. Novinářka Fanny se sem vrací, aby o případu, který se bojí otvírat, napsala. Dávné události jsou pro ni totiž až příliš osobní, a i dnes mohou ohrozit ji i její blízké. Nakonec se ale počítá jediné: síla ženského přátelství.

Když zmizí Sarah Leroyová, je to šok nejen pro obyvatele malého města u Lamanšského průlivu, ale mluví se o tom v celé Francii. Navzdory všem spekulacím i odsouzení hlavního podezřelého ale nikdo zatím nepřišel na to, co se opravdu stalo.

VYCHÁZÍ ROMÁN JEDNÉ Z NEJOBLÍBENĚJŠÍCH FRANCOUZSKÝCH AUTOREK  MARIE VAREILLEOVÉ

Po dvaceti letech se novinářka Fanny vrací na místo tragédie, která poznamenala její mládí, aby o událostech napsala sérii článků. Jenže do odkrývání dávného tajemství nemá z osobních důvodů zrovna moc velkou chuť. Navíc nalezené stopy ji udivují, matou i berou dech…

Za zmizením Sarah Leroyové je totiž víc než jeden příběh. Je za ním i tajemství party dívek a pavučina jejich vztahů i vzájemné solidarity. Román Rozčarované voní prvními cigaretami a chlorem v místním bazénu, přísahami přátelství, a především nejhlubšími tajemstvími, která splétají záchrannou síť.

rozcarovane

„Nevěří na prince, ale ve vlastní sílu a v přátelství.“

Marie Vareilleová (*1985), jedna z nejoblíbenějších francouzských autorek, s jemností a skutečným smyslem pro napětí obnažuje niterný mechanismus ženského přátelství v podmanivém, emocemi nabitém románu o dospívání a síle žen a jejich schopnosti držet spolu.

Brilantní jemný i drsný příběh o prvních cigaretách i vztazích, slepotě dospělých, nečekaně pevném ženském přátelství a síle solidarity. Tento bestsellerový román od jedné z nejčtenějších francouzských autorek vyšel ve 12 jazycích a jenom ve Francii bylo prodáno přes 200 tisíc výtisků.

Název: Rozčarované
Autor: Marie Vareilleová
Nakladatelství: Grada/Metafora
Rok vydání: 2024
Počet stran: 320

Více na: https://www.grada.cz/rozcarovane-11119/

Napsat komentář