Prázdniny s Broučkem míří s novou písní a klipem do letních kin. Na dovolenou v obytňáku láká kapela Anděl Brothers i čerstvá držitelka ceny Anděl Marie Puttnerová

Film Prázdniny s Broučkem viděly v kině už deseti tisíce diváků a teď budou mít příležitost další. Komedie, ve které září Bára Poláková a Lukáš Příkazký, se chystá do letních kin a má na kontě novou píseň, kterou přímo pro ni nahrála kapela Anděl Brothers. V prázdninovém songu s příhodným názvem „Na čtyřech kolech“ se potkává hudební trio složené z bratrů a bratranců Toma, Jonnyho a Jakuba Andělových s folkovou zpěvačkou a čerstvou držitelkou ceny Anděl Marií Puttnerovou.

Prázdniny s Broučkem míří s novou písní a klipem do letních kin. Na dovolenou v obytňáku láká kapela Anděl Brothers i čerstvá držitelka ceny Anděl Marie Puttnerová

Život na čtyřech kolech není kapele Anděl Brothers cizí. Cestování obytňákem, jehož jsou velcí fanoušci, zažili na vlastní kůži nesčetněkrát. „Jako kapela jsme si oblíbili život v dodávce. Ne dobrovolně. Když jsme kdysi jezdívali až 120 koncertů ročně, na polovinu týdne jsme zmizeli někam za našimi fanoušky, tak si člověk časem zvykne na nomádský způsob života. Mně to zůstalo,“ přiznává zpěvák a kytarista Jonny. „Každý rok vyrážíme na dovolenou v dodávce a naše děti to milují. Na cestách tímto způsobem máme rádi, že jsou neomezeně dlouhé. Když se někde chcete zdržet a stavit se na koncertě, nebo si prodloužit surfování, tak prostě můžete,“ dodává Jonny. „Je to finančně dostupnější dovolená, ale to nejdůležitější je dobrodružství. Vždycky se totiž nějaké přihodí. Píchnete, zapadnete do písku na poušti, nebo pláži. Vybije se baterka a podobně. Těmto zážitkům se pak zpětně nejvíc smějeme,“ doplňuje Tom.

Stejně tak tomu je i v komedii Prázdniny s Broučkem, ve které se na vysněnou dovolenou vydává Bára Poláková alias food blogerka Monika se svým manželem, učitelem Honzou, kterého ztvárnil Lukáš Příkazký. Cesta na Jadran se sice protáhne, ale o to víc zážitků a vzpomínek celé rodině přinese. Snímek režiséra Jiřího Matouška je právě v kinech a zanedlouho vstoupí i do těch letních.

Skupina Anděl Brothers natočila k písni „Na čtyřech kolech“ také videoklip, ve kterém jsou k vidění záběry z filmu i z rekordní Broučkovy spanilé jízdy obytňáků. A právě červený Ford z roku 1972 přivezl v dubnu film stylově do kin. V písni, která je součástí soundtracku, kromě hudebního tria zpívá také písničkářka Marie Puttnerová. „Její hlas nás uchvátil už loni při poslechu jejího sólového alba. Naší skladbě dodává úplně nový rozměr, dovede vyprávět a navodit melancholické vzpomínky na léto. Proto jsme se jednoznačně shodli na tom, oslovit právě Marii,“ vyprávějí Anděl Brothers, kteří se poprvé potkali ve skupině Goodfellas. V roce 2011 vydali Goodfellas v Kalifornii natočené debutové album Robbery Blues, za které získali Cenu Anděl v kategorii Objev roku a ve stejné kategorii s ním zvítězili i v anketě Žebřík. Kapelu založily v roce 2008 v Karlových Varech dvě sourozenecké dvojice Andělových. Inspiračním zdrojem jim byla americká folková a bluesová scéna, konkrétně muzikanti a kapely jako Jack Johnson nebo G. Love & Special Sauce. Od roku 2023 působí jádro Goodfellas v nové formaci Anděl Brothers.

Singl Na čtyřech kolech si můžete přehrát zde:

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=D8ADtoVncj4
Spotify: https://open.spotify.com/artist/636qagkpKw40bXYtGt6Vhf
Apple Music: https://music.lnk.to/JJky1e

Napsat komentář