Nové Bistro U Býka v Hybernské ulici v centru Prahy přivítalo první zákazníky

Pražská gastronomická mapa se 5. března rozrostla o nový cíl. Bistro U Býka v Hybernské ulici nedaleko Prašné brány a Masarykova nádraží na jednom místě nabízí to nejchutnější ze Slovenska. Čerstvé uzeniny, včetně vyhlášených spišských párků či nejkvalitnější oravské slaniny, ikonická košická treska, saláty, chlebíčky, ale také teplý bufet s polévkou, gulášem či burgery.

Většina produktů pochází přímo od tradičního slovenského výrobce společnosti TAURIS, jež na Slovensku patří ke špičce v potravinářském segmentu. V bistru jsou vítáni jak Slováci, kteří zde najdou kousek domova, tak místní a turisté, kteří chtějí ochutnat pravé česko-slovenské speciality. Velkolepé slavnostní otevření Bistra U Býka si nenechala ujít řada známých osobností v čele s Jiřinou Bohdalovou.

„Výrobky Tauris, které na Slovensku patří ke špičce v potravinářském segmentu, dovážíme na český trh již 10 let a těší se zde rostoucí oblibě. V Bistru u Býka si zákazníci budou moci dopřát to, na co jsme nejvíc hrdí: ikonickou košickou tresku, spišské párky či nejkvalitnější oravskou slaninu. V bistru rádi přivítáme nejen Slováky, kteří zde najdou kousek domova, ale i místní a také turisty, kteří chtějí ochutnat pravé česko-slovenské speciality,“ řekl prezident holdingu ECO – INVESTMENT a.s. Milan Fiľo.

Zdroj: Bistro U Býka

Salám malokarpatský, Jelení s houbami, Nitran či Carmen, Mojmírovský uherák, Hybernia šunka, Zipser párky, Žitavská klobása, Domácí škvarky, Zipser královský bok, Staroslovenská tlačenka, Pirátské kousky v pikantním oleji, vajíčkový, vlašský i rybí salát… Stačí letmý pohled do nabídky Bistra U Býka a je zřejmé, že tohle místo se stane zdrojem dokonalých zážitků se slovenskou gastronomií. Základem budou slovenské produkty z portfolia tamní renomované potravinářské skupiny TAURIS, jejíž historie sahá až do roku  1461. Součástí společnosti je od roku 2016 RYBA Košice, oceňovaný výrobce rybích delikates, včetně “národní rybí pochoutky” treskoslovenské tresky, která bude v Bistru U Býka rovněž k mání. V československém gastro konceptu nového bistra bude zastoupena také značka Crafted for Friends s průřezovým portfoliem produktů, jídel a nápojů reprezentujících to nejlepší z craftového Česka a nejbližšího okolí. Jejich tvůrci jsou například Pepper Field, Landcraft, Živina, limonády Něcojako, Zrno zrnko, rodinné řeznictví Čejka, Pražská čokoládaa další výrazná jména tuzemské craftové scény.

Více na www.bistroubyka.cz.

Napsat komentář