Nejkrásnější Češkou je Karin Bacilková z Brna. Miss České republiky se zapojila do pomoci obětem povodní

Národní soutěž krásy Miss České republiky zná své vítězky pro rok 2024. Z celkového počtu více než 400 přihlášených dívek se do finálového večera probojovalo osm. Ty divákům a hostům v OX Club Prague, kde se slavnostní vyhlašování spolu s afterparty konalo, ukázaly nejen svůj půvab, ale i talent ve volných disciplínách. Nechybělo ani představení jejich charitativních projektů.

Během finálového večera byla v rámci soutěže spuštěna sbírka starší domácí elektroniky na podporu lidí zasažených povodní. Ta navazuje na sbírku Počítače dětem, v rámci které soutěžící dívky dokázaly v létě od dárců získat, zejména přes sociální sítě, přes 700 kusů počítačů a notebooků.

První místo Miss České republiky si vybojovala dvaadvacetiletá Brňačka Karin Bacilková, která nejen díky svým 182 centimetrům je respektovanou modelkou s mezinárodními zkušenostmi. Druhé místo obsadila dvaadvacetiletá Adéla Herčíková z Prahy. Ta získala i titul Miss Silueta – ocenění pro dívku s nejkrásnější postavou. Na třetím místě se umístila nejmenší dívka v soutěži Nikoleta Domdjoni, dvacetiletá dívka s výškou 169 centimetrů. Tradičně vedle poroty hlasovali také diváci. Divácký titul Miss Sympatie získala Adina Hýnová, osmnáctiletá zrzka z Benešova.

Nejkrásnější Češkou je Karin Bacilková z Brna. Miss České republiky se zapojila do pomoci obětem povodní

Podmínky k získání titulu Miss Naděje, který vzniknul v rámci spolupráce Miss České republiky s Fondem dětí OSN UNICEF již během covidu, se v letošním roce proměnily. Všechny finalistky měly za úkol se buď zapojit do již existujících projektů charitativních organizací, nebo vytvořit projekt vlastní. Zástupci charitativních organizací pak vybrali tři nejlepší projekty a z nich, jako vůbec nejlepší, ohodnotili projekt Natálie Hubingerové.

Během večera proběhly dvě módní přehlídky návrhářky Boby Petrášové a designérky Gabriely Giotto. Na závěrečnou korunovaci dívky vynesly červené šaty od návrhářky Šárky Ordošové. Nechyběla ani tradiční promenáda v plavkách.

Slavnostním večerem provázela dvojice moderátorů rádia Blaník Jiří Fröhlich a Radek Škudrna. Vystoupili studenti Mezinárodní konzervatoře Praha Rozárka Trešlová a Jakub Vostřák. V porotě zasedli zpěvák Michal David, generální ředitel CzechTrade Radomil Doležal, generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR Vladimír Vlček, podnikatelé, módní návrhářky a také vítězky z minulých let, které mají v soutěži zároveň roli organizátorek. Po vzoru minulého roku ovládly afterparty tóny pop-rockového koncertu skupiny Elán Revival, která skončila až ve tři hodiny ráno.

Dívky ušly od castingu, přes dvoukolové semifinále a vyřazování na TOP 12 a následně na TOP 10, až po finální TOP 8 dlouhou cestu. Kromě řady rozhovorů a módních přehlídek se zúčastnily mnoha kurzů v rámci dvou soustředění. V kurzech se naučily vystupovat před kamerou a před publikem, prošly školením s nutričním poradcem, kurzem etikety a tanečními lekcemi. Spolu s úřadujícími vítězkami a vítězkami z minulých ročníků, se finalistky zúčastnily výstavy Křehká krása v Jablonci nad Nisou a slavností v Mělníku, kde na jejich vystoupení dorazily tisíce návštěvníků. Dívky také absolvovaly focení charitativního kalendáře, který, tak jako v minulých letech, tradičně fotil ředitel soutěže Robert Novotný. Jeho kalendář v roce 2015 získal ocenění v soutěži Kalendář roku. Na finále se dívky připravovaly již od srpna. Krom nácviků choreografií a tanečních vystoupení také natáčely obsah prezentovaný během finálového večera. Scénář natáčení však musel být nakonec pozměněn v důsledku zasažení lokací pro natáčení povodněmi.

Vítězky se poprvé veřejnosti představily v sobotu 21. září na Mělnickém vinobraní, kde vystoupily na pódiu s Leošem Marešem a Rytmusem.

Karin Bacilková

Soutěžní číslo 1

Ve finále bojovalo o korunky těchto osm dívek:

dívka č. 1 – Karin Bacilková, 22 let, Brno

dívka č. 4 – Lenka Neubergová, 20 let, Týnec nad Sázavou

dívka č. 5 – Natálie Hubingerová, 21 let, Beroun

dívka č. 6 – Kateřina Mašková, 19 let, Velešín

dívka č. 7 – Nikoleta Domdjoni, 20 let, Bašť

dívka č. 9 – Adéla Herčíková, 22 let, Praha

dívka č. 10 – Marina Pechová, 18 let, Starý Plzenec

dívka č. 11 – Adina Hýnová, 18 let, Benešov

Vítězky titulů Miss České republiky 2024:

Karin Bacilková – Miss České republiky 2024 (1. místo)

Adéla Herčíková – I. vicemiss České republiky 2024 (2. místo)

Nikoleta Domdjoni – II. vicemiss České republiky 2024 (3. místo)

Adéla Herčíková – Miss Silueta České republiky 2024 (dívka s nejkrásnější postavou)

Natálie Hubingerová – Miss Naděje České republiky 2024 (dívka s nejpřínosnějším charitativním projektem)

Adina Hýnová – Miss Sympatie České republiky (nejkrásnější dívka dle hlasování veřejnosti)

Zdroj: Miss České republiky

Napsat komentář