Tipy na letní čtení

FAKE – Kdo ti teď uvěří?

Patrick Dostert vede spokojený život: má dobrou práci, přátele, milující manželku. Pak u nich jednoho poklidného rána nečekaně zazvoní kriminální policie a od té doby je jeho život jako zlý sen.

Patrick musí čelit vážnému obvinění z ublížení na zdraví a únosu ženy, kterou nikdy předtím neviděl. Důkazy proti němu jsou však pádné a jeho život se tak neuvěřitelnou rychlostí proměňuje v noční můru. Přichází o práci, přátele…

Když už se zdá, že policie váhá, objevuje se video, na němž je Patrick jasně poznat. A od toho momentu už o jeho vině nikdo nepochybuje. Patrick je ve vazbě čeká na soudní proces. Obrazový materiál je pravý, tvrdí policie. Podaří se Patrickovi prokázat, že je to „fake“?

TIPY NA PRÁZDINOVÉ ČTENÍ

DÍKY, GRAZIE, MERCI

Co byste udělali s mnohamilionovou výhrou? Osmdesátiletá Gina má velmi neobvyklé řešení. Uvědomí si, že mnoha lidem, s nimiž se v životě setkala, byť třeba letmo, vděčí za to, že je tam, kde je. A tak se rozhodne postupně je všechny vyhledat a osobně jim poděkovat. Peníze, které pro ně má, nejsou nakonec až tak důležité. Velké dobrodružství začíná…

Gina, půvabná stará dáma italského původu, která žije skromným životem v Paříži, má od určité doby jednu zvláštní slabost, o níž nikdo neví – každý měsíc chodí do kasina hrát na automatech. A jednoho dne vyhraje jackpot. Přemýšlí, jak se získanými penězi naložit, a dojde ke zdánlivě bláznivému řešení: o peníze se rozdělí s lidmi, kteří v jejím životě sehráli zásadní roli, aniž by to mnohdy vůbec tušili. A tak se Gina bez toho, že by o své výhře nebo úmyslu komukoli řekla, vydává na nejzajímavější cestu svého života. Když Ginina vnučka Chloé zjistí, že za záhadným zmizením milované babičky je její tajná cesta do New Yorku, vydá se ji hledat. K její malé radosti ji doprovází babiččina potrhlá nejlepší kamarádka Olga, obdařená zvláštním smyslem pro humor a talentem na přitahování groteskních situací. Tak pro všechny tři ženy začíná nová životní etapa plná nečekaných odhalení, změn, silných emocí i zvratů, které dodávají celému příběhu dynamiku.

Díky, grazie, merci

VŠECHNY NAŠE ŽIVOTY

Pětadvacetiletá Camille žije dvojí život – jeden pro rodiče, jeden pro sebe. Jenže každá lež nabaluje další… Marguerite je dáma v letech a nabízí k prodeji svůj pařížský byt, ale prodat ho nechce. Třicetiletý Thomas je realitní makléř a víc než o peníze mu jde o spokojenost klientů. Jejich setkání je jako rozcestník: který ze svých životů si vyberou?

Camille je kolem pětadvaceti, rodičům už šest let tvrdí, že v Paříži studuje práva, ale přitom skoro celou tu dobu pracuje v květinářství. Z původně malé brigády na přilepšenou se jí stalo hlavní zaměstnání, a co víc, je v něm tak úspěšná, že jí šéfová právě nabídla,

aby celý obchod vedla. Camille sice bydlí v pěkném nájmu, ale baví ji snít o jiných životech za okny v okolí… až zcela neplánovaně jednoho dne vstoupí do realitní kanceláře a s mladým makléřem Thomasem začne navštěvovat byty, které nemá v úmyslu nikdy koupit. Marguerite je šestaosmdesát, téměř odjakživa bydlí na jednom místě v Paříži, ale po dlouhém, pestrém životě je najednou tak opuštěná, že si jako záminku pro setkání s lidmi vymyslí prodej svého bytu, aniž by ho měla v úmyslu někdy prodat. Realitní makléř Thomas se tak stane spojníkem mezi oběma ženami, které ho – každá po svém – okouzlily. Víc než o peníze jde Thomasovi o spokojenost klientů, zvlášť těch příjemných. Jenže teď peníze opravdu potřebuje… Jejich setkání je jako rozbuška: najde po velkém odhalení každý z nich svůj nový začátek?

Všechny naše životy

Knihy a e-knihy | Knihy Grada

Napsat komentář