Warning: Undefined array key "HTTP_X_FORWARDED_PROTO" in /DISK2/WWW/prestigeweb.cz/www/wp-config.php on line 107 Zapomeňte na problémy. Ruce nahoru a jedem! Láká na festival #5PROSTOR Tomáš Konůpka alias IKON – PrestigeWEB

Zapomeňte na problémy. Ruce nahoru a jedem! Láká na festival #5PROSTOR Tomáš Konůpka alias IKON

Již příští týden proběhne v Holešovické tržnici site-specific festival #5PROSTOR, který naplní večery od úterý 27. 8. do soboty 31. 8. světlem a hudbou. Každý den od 21.00 hodin tady na neobvyklém místě proběhne jeden z koncertů s unikátním light/světelným designem. Na pódiích se vystřídají kapely a umělci jako Whyowhy, Mancy Sono, Island Mint, Viah nebo Tomáš Konůpka se sólovým projektem IKON. Vstup na akci je zdarma, tak si přijďte užít pozvolný závěr léta do Holešovické tržnice a vychutnat si kombinaci indie, dream popu, showgaezu a electro popu.

Zapomeňte na problémy. Ruce nahoru a jedem! Láká na festival #5PROSTOR Tomáš Konůpka alias IKON

Týden unikátních vystoupení

Festival #5PROSTOR nabídne návštěvníkům každý den jiný program – jinou kapelu, jiné světelné pojetí, jiné místo vystoupení. Právě to se návštěvníci dozví vždy až v den koncertu. „Koncept #5prostor se mi hodně líbí. Sám ještě nevím, na jakém místě v Tržnici vystoupím. To bude odtajněno až před začátkem celé akce. Rád vystupuji na netradičních místech, navíc tato specifická venue slibuje speciální zážitek i co se týče stage designu a světel. Kdo viděl mojí show, ví, že do toho dávám všechno. Moje motto je Zapomeňte na problémy. Ruce nahoru a jedem,“ slibuje zábavu Tomáš Konůpka z projektu IKON, který chystá vydat nové album letos v říjnu. Fanoušci si tak v Tržnici budou moci poprvé poslechnout naživo jeho hlavní singl MUSIC, který představí 30. 8.

Kromě projektu IKON se na festivalu #5PROSTOR představí brněnská skupina Whyowhy s hudbou pohybující se na pomezí mnoha žánrů. Jejich letošní deska na pomezí slowcore a dream-pop byla hodnocena jako jeden z nejvýraznějších debutů posledních let. Whyowhy zahrají hned první večer místo Marjari, kteří se ze zdravotních důvodů museli omluvit. Kapela Mancy Sono oproti tomu do Holešovické tržnice přiveze kombinaci post rocku, ambientu, dronu a metalu. Velkým lákadlem je také kapela Island Mind, která v červnu představila svůj nový, poloanimovaný klip ke skladbě Burnout. Skladba a videoklip vznikly jako součást výhry exportní soutěže Radia Wave  Czeching 2023, díky které se kapela letos představila i na největším evropském showcase festivalu Eurosonic v Nizozemsku. Skvělou show slibuje i pražské elektropopové uskupení Viah„Návštěvníci se určitě mohou těšit na nové tracky z připravovaného EP s názvem Saudade, na němž jsme pracovali během zimní tvůrčí rezidence v Portugalsku. U oceánu se nám znovu otevřela nová hudební kapitola, na produkci se s námi poprvé podílel i Tomáš Martínek, který je součástí kapely od loňského léta. Já osobně se ještě těším na naší nově už stálou posilu Ninu Sibinskou, která se nám stará o VJing, tedy live vizuály k hudebním podkladům. Půjde tedy o celistvý audiovizuální zážitek.“

Večery na pohodu, s drinkem v ruce

Pokud přijdete na akci dříve, můžete se příjemně naladit u dobrého jídla a pití ve Food Truck Pointu u Haly 22, nebo si dát vychlazený Budvar přímo na koncertu. A když se vám nebude chtít po akci hned domů, zakotvit můžete na zahrádce BURZA #4, kde bude vždy od 22.00 hodin probíhat afterparty s DJs.

27. 8. – After party #5 Prostor DJ Růžový Partner

28. 8. – After party #5: Burza Jam Session

29. 8. – After party #5: Hextape a ŠatySVlečkou

30. 8. – After party #5: SUMMER SONIC MELD SESSION

31. 8. -After party #5 Prostor: A+++ # Ala Ka # De Mode # LuLu # Stanislav # Suubaru

Program festivalu #5PROSTOR:

27. 8. 2024 Whyowhy

28. 8. 2024 Mancy Sono

29. 8. 2024 Island Mint

30. 8. 2024 Viah

31. 8. 2024 IKON

Shrnující informace:

KDY: 27. srpna – 31. srpna 2024 vždy od 21.00 hodin

KDE: Holešovická tržnice, místo koncertu bude vždy odkryto v den akce na místě a na sociálních sítích.

Mediálním partnerem akce je Český rozhlas Praha / https://praha.rozhlas.cz.

Více na: www.holesovickatrznice.cz.

Napsat komentář