Novinky

Podzim je tu, a s ním i nádherné proměnlivé barvy přírody. Proměnlivé je však i počasí, a s přicházejícím podzimem je čas zvýšit i péči o své zdraví. Obzvlášť v současném koronavirovém období. Slunce už tolik nesvítí, a tak je potřeba posílit imunitní systém.

Gastronomie & Restaurace
Znovuzrození Pivovarského domu v centru Prahy PDF Tisk Email
Úterý, 20 Září 2022 06:43

alt

Koncem května obletěla český pivní svět zpráva, že známý podnik Pivovarský dům v Ječné ulici po téměř 25 letech končí. Za dobu své existence si restaurace vybudovala dobrou pověst, ať už díky tradiční české kuchyni, tak i tím, že se v místním pivovaru vyučilo mnoho českých i zahraničních sládků a uvařilo se nesčetně zajímavých a inovativních piv.

Aktualizováno Úterý, 20 Září 2022 07:02
Celý článek...
 
ONGRES FOR GASTRO & HOTEL 2022 již v září: Jaká je reálná tvář současného pohostinství? PDF Tisk Email
Neděle, 18 Září 2022 10:22

alt

 

Největší setkání profesionálů a fanoušků moderní gastronomie a hotelnictví se 29. září uskuteční na KONGRESU FOR GASTRO & HOTEL 2022. V Kongresovém sále výstaviště PVA EXPO PRAHA v Letňanech se účastníci seznámí s reálnou tváří současného pohostinství v Česku. Vystoupí významné osobnosti oboru s novinkami i radami pro úspěšné podnikání, slavné food blogerky se potkají v panelové debatě a chybět nebudou ani ukázky kuchařského umění. Oficiálními vozy kongresu jsou automobily značky FORD.

Aktualizováno Úterý, 20 Září 2022 05:53
Celý článek...
 
Podzimní menu Mlékárny Valašské Meziříčí & Návrat k tradicím PDF Tisk Email
Pátek, 16 Září 2022 19:45

nvraradicmgoros

Podobně, jako je propojena historie střední Evropy, je propojena i její kuchyně. Často se vedou bitvy o prapůvod řady lahůdek, které považujeme v dané zemi za tradiční. Tak je tomu například u knedlíků nebo perníku, jejichž zpracování a variant jsou stovky. Můžeme si tak pochutnat na knedlících kynutých, bramborových, houskových, karlovarských, krupicových, špekových, tvarohových, ovocných i plněných nejrůznější zeleninou.

Aktualizováno Úterý, 20 Září 2022 07:00
Celý článek...
 
V pasti vysoce zpracovaných potravin PDF Tisk Email
Úterý, 13 Září 2022 11:22

alt

V současné době roste tlak různých zájmových skupin na omezení spotřeby masa výměnou za rostlinné imitace. Propagována je strava, která je vysoce zpracována a v mnoha případech obsahuje pro člověka nestravitelné složky. Pro získání podobných výživových hodnot je zároveň nutné imitace masa fortifikovat o chybějící vitamíny a minerální látky. Ekologický přínos je pak více než diskutabilní, protože s likvidací živočišné produkce skončí i možnost hnojit rostliny přirozeným hnojivem.

Aktualizováno Úterý, 13 Září 2022 22:04
Celý článek...
 
Vařil pivo doma, v září ho můžeme ochutnat v tisícovce hospod PDF Tisk Email
Neděle, 11 Září 2022 08:02

alt

Plzeňský Prazdroj navazuje na svou pravidelnou spolupráci s minipivovary a posouvá ji na další úroveň: v zářijové Volbě sládků přináší pivo Vítěz uvařené ve spolupráci s domácím pivovarníkem Martinem Březou. Vítězný speciál, svrchně kvašené pivo belgického stylu Grisette, vzešel z unikátní soutěže uspořádané Prazdrojem a Cechem domácích pivovarníků. Je to tak poprvé, co se pivo podle domovarnického receptu objevuje na čepu v tisícovce hospod po celé ČR.

Aktualizováno Neděle, 11 Září 2022 08:51
Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí12345678910DalšíKonec »

Strana 4 z 165

Reklama

Banner