Úterý, 20 Září 2022 06:43 |

Koncem května obletěla český pivní svět zpráva, že známý podnik Pivovarský dům v Ječné ulici po téměř 25 letech končí. Za dobu své existence si restaurace vybudovala dobrou pověst, ať už díky tradiční české kuchyni, tak i tím, že se v místním pivovaru vyučilo mnoho českých i zahraničních sládků a uvařilo se nesčetně zajímavých a inovativních piv.
|
Aktualizováno Úterý, 20 Září 2022 07:02 |
Celý článek...
|
|
Neděle, 18 Září 2022 10:22 |

Největší setkání profesionálů a fanoušků moderní gastronomie a hotelnictví se 29. září uskuteční na KONGRESU FOR GASTRO & HOTEL 2022. V Kongresovém sále výstaviště PVA EXPO PRAHA v Letňanech se účastníci seznámí s reálnou tváří současného pohostinství v Česku. Vystoupí významné osobnosti oboru s novinkami i radami pro úspěšné podnikání, slavné food blogerky se potkají v panelové debatě a chybět nebudou ani ukázky kuchařského umění. Oficiálními vozy kongresu jsou automobily značky FORD.
|
Aktualizováno Úterý, 20 Září 2022 05:53 |
Celý článek...
|
Pátek, 16 Září 2022 19:45 |

Podobně, jako je propojena historie střední Evropy, je propojena i její kuchyně. Často se vedou bitvy o prapůvod řady lahůdek, které považujeme v dané zemi za tradiční. Tak je tomu například u knedlíků nebo perníku, jejichž zpracování a variant jsou stovky. Můžeme si tak pochutnat na knedlících kynutých, bramborových, houskových, karlovarských, krupicových, špekových, tvarohových, ovocných i plněných nejrůznější zeleninou.
|
Aktualizováno Úterý, 20 Září 2022 07:00 |
Celý článek...
|
Úterý, 13 Září 2022 11:22 |

V současné době roste tlak různých zájmových skupin na omezení spotřeby masa výměnou za rostlinné imitace. Propagována je strava, která je vysoce zpracována a v mnoha případech obsahuje pro člověka nestravitelné složky. Pro získání podobných výživových hodnot je zároveň nutné imitace masa fortifikovat o chybějící vitamíny a minerální látky. Ekologický přínos je pak více než diskutabilní, protože s likvidací živočišné produkce skončí i možnost hnojit rostliny přirozeným hnojivem.
|
Aktualizováno Úterý, 13 Září 2022 22:04 |
Celý článek...
|
Neděle, 11 Září 2022 08:02 |

Plzeňský Prazdroj navazuje na svou pravidelnou spolupráci s minipivovary a posouvá ji na další úroveň: v zářijové Volbě sládků přináší pivo Vítěz uvařené ve spolupráci s domácím pivovarníkem Martinem Březou. Vítězný speciál, svrchně kvašené pivo belgického stylu Grisette, vzešel z unikátní soutěže uspořádané Prazdrojem a Cechem domácích pivovarníků. Je to tak poprvé, co se pivo podle domovarnického receptu objevuje na čepu v tisícovce hospod po celé ČR.
|
Aktualizováno Neděle, 11 Září 2022 08:51 |
Celý článek...
|
|
|
|
|
Strana 4 z 165 |