Pondělí, 04 Duben 2022 06:40 |

Jarní čas s sebou přináší barvy, začíná kvést zlatý déšť a pomalu vše zelená. Čerstvý jarní vánek má svěží vůni a sluneční paprsky v nás navozují novou etapu, chuť inovovat, zdobit. Na jaře máme chuť rovněž zpestřovat jídelníček. Snažíme se zařazovat čerstvé, svěží a lehké ingredience. Toužíme o očištění nejenom našich domovů, ale i našeho těla.
|
Aktualizováno Pondělí, 04 Duben 2022 08:04 |
Celý článek...
|
|
Sobota, 26 Březen 2022 11:07 |
Španělsko není země, kterou by si většina lidí spojovala se sýrem. Oproti sousední Francii nebo Itálii jsou sýry ze Španělska v nevýhodě, nicméně praví labužníci vědí, že právě díky různorodosti jednotlivých regionů, se dají v zemi vína a slunce nalézt poklady tak vzácné, že si je místní střeží jako oko v hlavě. Více o nich nám prozradila majitelka obchodu eDelikatesy.cz Jaroslava Šnejdarová.
|
Aktualizováno Neděle, 27 Březen 2022 11:43 |
Celý článek...
|
Úterý, 15 Únor 2022 12:35 |

Potravinářská komora České republiky (PK ČR) spolu s Českou technologickou platformou pro potraviny (ČTPP) připravila tiskovou konferenci, na které představila svoji nejnovější publikaci s názvem Mléko a mléčné výrobky – rozdíly a souvislosti s výrobky rostlinnými. Publikaci připravil kolektiv autorů pod vedením doc. Horáčkové z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze (VŠCHT) a Ing. Kopáčka z Českomoravského mlékárenského svazu (ČMSM). Jako nezávislý odborník z lékařského prostředí publikaci pokřtil doc. Kohout, přednosta interní kliniky 3. LFUK a FTN, a jak jinak než mlékem.
|
Aktualizováno Pondělí, 21 Únor 2022 07:55 |
Celý článek...
|
Čtvrtek, 10 Únor 2022 06:49 |
V úterý 8. 2. 2022 uspořádala společnost Lidl Česká republika ve spolupráci s Potravinovou bankou pro Prahu a středočeský kraj a tváří projektu Kuchyně Lidlu šéfkuchařem Romanem Paulusem kurz vaření pro klienty potravinové banky. Dle slov ředitelky banky paní Věry Doušové totiž příjemci potravinové pomoci neumí vařit z čerstvých surovin a často sahají po rychlých vysoce průmyslově zpracovaných potravinách.
|
Aktualizováno Čtvrtek, 10 Únor 2022 07:49 |
Celý článek...
|
Pátek, 31 Prosinec 2021 19:06 |
Jíte čočku jen jednou do roka, abyste dodrželi novoroční tradici? Tak to děláte chybu. V chladných dnech jsou luštěniny, ke kterým čočka patří, ideální potravinou pro zahřátí. Dokáží zasytit, nezatíží rodinný rozpočet, jsou bohaté na bílkoviny a minerály, mají nízký glykemický index, díky čemuž jsou vhodné i pro diabetiky. Nabízejí mnoho výhod a navíc je jejich příprava jednoduchá.
|
Aktualizováno Neděle, 02 Leden 2022 16:45 |
Celý článek...
|
|
|
|
|
Strana 4 z 66 |