Novinky


Podzim a zima je období, kdy nás více než kdy jindy přepadá melancholie, splín nebo deprese. Do ničeho se nám nechce a jsme často unavení. Neutěšujme se však tím, že jsme všichni na jedné lodi a podívejme se na to, co s tím udělat. Už Oscar Wilde řekl: „Jak je smutné utěšovat se myšlenkou, že jiní jsou na tom hůř.“

Láska prochází kuchyní PDF Tisk Email
Neděle, 30 Září 2018 15:46

20180414 123750

Kulinářský ateliér Ola Kala v Praze tvrdí, že láska prochází kuchyní. Říká také, že trend domácího kulinářství u nás stále stoupá. Řada lidí přistupuje k přípravě pokrmů nikoli jako k povinnosti, ale jako možnosti společného zážitku s přáteli nebo rodinou. Novinkou letošního roku je například úzká spolupráce s francouzským someliérem a gastronomickým ambassadorem Cédricem Picotem, který mimo jiné obsluhoval Václava Havla během jeho večeře v Elysejském paláci, kde se staral o vína a gastronomickou etiketu.

 

Své zkušenosti z prezidentského paláce i hvězdných michelinských restaurací v Monaku i Paříži chce nyní Cédric předávat české veřejnosti. A protože Mlékárna Valašské Meziříčí sleduje vše co se v gastronomii děje, další sérií tří lehkých a rychlých receptů připravila, ve spolupráci s Vendy a desetibojařem Jirkou Sýkorou, právě v tomto kulinářském studiu, plném nápadů a moderního přístupu k tradiční kuchyni. Tentokráte se připravovaly kuřecí jogurtové špízy, špagety s kuřecím masem na kari a jogurtu nebo lehký těstovinový salát s tuňákem.

„Lehké, rychlé, chutné a zábavné. Tak bych tentokráte charakterizovala naše recepty. Kuchařka, autorka kuchařek a moderátorka Vendy spolu s desetibojařem Jirkou Sýkorou nejenom dobře uvařili, ale myslím, že se i dobře pobavili. A tuto energii bychom rádi předali dále," říká ing. Radka Benešová, marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „Kulinářské studio Ola Kala jen potvrzuje správnost naší cesty. Vaření může být i zábava a stává se stále více trendy. S kvalitními ingrediencemi to jde pak jako po másle. Čerstvé mléčné výrobky z Mlékárny Valašské Meziříčí rozhodně gastronomický požitek jen umocní," dodává  Radka Benešová.

LEHKÝ TĚSTOVINOVÝ SALÁT S TUŇÁKEM

DSC09290

Ingredience
1 balení těstovin (500g)
2 balení tuňáka ve vlastní šťávě 
1 Bílý jogurt z Mlékárny Valašské Meziříčí
1 Kysaná smetana z Mlékárny Valašské Meziříčí
2 lžíce majolky
Kukuřice
Cherry rajčátka
Jarní cibulka – nať
Citronová šťáva, sůl, cukr, bílý pepř

Postup
Uvaříme si těstoviny v osolené vodě. Uvařené těstoviny promícháme s kukuřicí, tuňákem, rajčátky a natí jarní cibulky. Směs osolíme a opepříme. Poté si připravíme zálivku z Bílého jogurtu z Valašska, Kysané smetany z Valašska, majolky, citronové šťávy, cukru a soli. Salát promícháme a dáme vychladit. V letních horkých dnech je to pecka.

Příprava: 10 minut, uvaření těstovin
Dokončení: 10 minut

KUŘECÍ JOGURTOVÉ ŠPÍZY

Spiz 2

Ingredience
4 ks kuřecí prsa
Marináda
1 Bílý jogurt z Mlékárny Valašské Meziříčí
2 lžíce oleje
2 lžíce citronové šťávy
1 lžička sladké mleté papriky
1 lžička sušeného česneku
Špetka kari koření
Sůl, pepř

Postup
Všechny ingredience na marinádu promícháme v misce. Kuřecí prsa nakrájíme a naložíme do misky, kde necháme marinovat alespoň 3 hodiny, ale nejlépe přes noc. Nakonec kuřecí kousky napícháme na špejli a ukládáme na plech, nebo do zapékací misky vyložené pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut. Kuřecí špízy podává se salátem, bramborem, prostě s tím, co máte rádi.

Příprava: 3 hodiny nechat marinovat
Dokončení: 20 minut pečení


ŠPAGETY S KUŘECÍM  MASEM NA KARI A JOGURTU

Spagety

Ingredience
4 ks kuřecí prsa
400 g špagety
1 malá cibule
1 střední pórek
150ml Čerstvá smetana z Mlékárny Valašské Meziříčí 33% (případně můžeme použít jinou)
1 Bílý jogurt z Mlékárny Valašské Meziříčí
Kari, sůl, pepř, sušený česnek
Olej
Postup
Na pánvi si orestujeme na troše oleje na jemno pokrájenou cibuli. Kuřecí nudličky osolíme, opepříme a přidáme do pánve k cibuli. Kuřecí kousky orestujeme ze všech stran, přidáme kari, špetku sušeného česneku a pórek. Směs promícháme, podlijeme trochou vody a smetanou. Nakonec vmícháme Bílý jogurt z Valašska  a podusíme do měkka a promícháme s uvařenými těstovinami.

Příprava: 10 minut, uvaření těstovin
Dokončení: 10 minut

www.mlekarna-valmez.cz

Aktualizováno Úterý, 23 Říjen 2018 05:54
 

Reklama

Banner