Novinky

Společnost pro prevenci, z.s. poskytuje jako jediná informace o novinkách v oblasti zdravotní prevence, o kterých jste možná ještě nikdy neslyšeli. To není jen libě znějící větička, to je prostě pravda. Ať už jde o nosní sprchu, akupresurní lehátko Valcha, podnožku či posilovací kroužky, vždy je prvním místě podpora našeho zdraví.

Recepty
Kde se zrodily potraviny, které milujete? Jejich původ je zásadní PDF Tisk Email
Pátek, 07 Květen 2021 14:51

alt

Sledujete na etiketách potravin, odkud pocházejí? Gratulujeme. Znát místo původu je totiž důležité hned z několika důvodů. Co všechno svou volbou vůbec můžeme ovlivnit? V čem jsou výjimečné tradiční receptury od lokálních výrobců? A tušíte vůbec, o které naše výrobky či suroviny mají největší zájem v zahraničí?

Aktualizováno Sobota, 08 Květen 2021 05:28
Celý článek...
 
Drůbeží maso a vejce vs. nutriční hodnoty PDF Tisk Email
Pondělí, 26 Duben 2021 17:36

alt

Drůbeží maso a vejce jsou v oblibě celoročně a na talíři se objevují tyto potraviny poměrně často. Vždyť každý Čech ročně spořádá v průměru 29 kilogramů drůbežího masa a zhruba 260 ks[1] vajec. Jak je to v rámci nutričních hodnot právě u těchto potravin a jsou pro nás skutečně vhodné?

Aktualizováno Úterý, 27 Duben 2021 17:31
Celý článek...
 
Luštěnina, která nenadýmá a je uvařená raz dva PDF Tisk Email
Sobota, 24 Duben 2021 19:25
MENU-GOLD-Polevka-z-cervene-cocky.jpg

Luštěniny jsou chutné a zvládnete s nimi snadno a rychle připravit mnoho chutných pokrmů. Jeden typ luštěnin však vyniká nad ostatními. Není třeba jej namáčet a nenadýmá. Je to čočka červená. Může být celá nebo také půlená. Z každé z nich vykouzlíte hned několik chutných pokrmů.

Aktualizováno Pátek, 07 Květen 2021 10:46
Celý článek...
 
Klíč ke kvalitním potravinám? Lokálnost a čerstvost PDF Tisk Email
Čtvrtek, 22 Duben 2021 06:24

alt

Na čem si nejvíce pochutnáte? Obecně na potravinách, které se dostanou na váš stůl téměř hned po sklizni nebo z výroby. Krátký dodavatelský řetězec, tedy co nejrychlejší přesun od výrobce k prodejci, může zaručit svěží chuť i vůni. A navíc se díky menší uhlíkové stopě tolik nezatěžuje životní prostředí. S transportem produktů jsou totiž spojeny značné náklady na způsob dopravy i celkově náročnější logistiku.

Aktualizováno Neděle, 25 Duben 2021 05:24
Celý článek...
 
Jaro nabízí sezónní chutě. Zkuste tyto recepty PDF Tisk Email
Neděle, 18 Duben 2021 06:46

alt

Dubnové recepty s sebou přinášejí zásadní otázku: má se ještě pokračovat v lehké jarní očistě? Odpověď je jednoduchá. Dopřávejte si to, po čem zrovna zatoužíte. My vám dodáme drobnou inspiraci a připomeneme suroviny, které jsou sezónní a mohou dělat dobře také vašemu trávení. V následujících receptech jsou ovšem stěžejní vybrané ingredience. Jestliže jsou kvalitní, což poznáte mj. podle značek kvality (Klasa, Regionální potravina, Bio apod.), bude vám více chutnat. Vyzkoušejte s námi polévku ze zeleného chřestu, pečené ředkvičky s mátou a tymiánem, smaženku s uzeným kachním prsem a žemlovku z mazance. 

 

Aktualizováno Neděle, 25 Duben 2021 05:14
Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí12345678910DalšíKonec »

Strana 1 z 58

Reklama

Banner