Novinky

Celotělová chladová terapie neboli celotělová kryoterapie je moderní lázeňská a rehabilitační metoda. Jejím principem je využívání střídavých účinků velmi nízkých a pokojových teplot na lidský organismus. Základní princip je do jisté míry obdobný jako u sauny. Sauna pracuje s vlhkým a ohřátým vzduchem o teplotě plus 60 až 110°C.

Recepty
Hlad vás na cestách už nezaskočí: jak chytře volit svačinky na výlet či dovolenou PDF Tisk Email
Úterý, 08 Srpen 2023 15:24

Nejen prázdniny, ale také časný podzim lákají k výletům a cestování. Sami, s přáteli, nebo celou rodinou pravidelně vyjíždíte za krásami České republiky i za památkami a atraktivními lokalitami v zahraničí. Cestování se ale může proměnit ve značně nepříjemnou epizodu, pokud vás zaskočí kolony, objížďky či průtahy všeho druhu. Občas se povede špatně odbočit a zabloudit, selže navigace. Jindy se opozdí let. Vás znervózní příliš nízká hladina cukru v krvi. Ratolesti začnou hlady přímo protestovat. Ať už míříte kamkoli, je to nepříjemná situace. Ale i na ni můžete vyzrát chytře zvolenými svačinkami, které se vejdou i do kapsy.

Aktualizováno Středa, 09 Srpen 2023 07:34
Celý článek...
 
Kuskus – zdravá těstovina PDF Tisk Email
Pondělí, 31 Červenec 2023 14:01

alt

Je to tak, kuskus je skutečně těstovina. Sice netradiční, zato nad ostatními těstovinami vyniká svými nutričními hodnotami, způsobem přípravy a využitím v kuchyni.
Aktualizováno Pondělí, 31 Červenec 2023 20:47
Celý článek...
 
Problémy nám v létě mohou způsobit syrová, ale i připálená jídla PDF Tisk Email
Pátek, 16 Červen 2023 09:11

alt

Foto: Seesame

V rámci kampaně Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA) s názvem „Vyberte si bezpečné potraviny“ (#EUChooseSafeFood) a při příležitosti Světového dne bezpečnosti potravin se dnes 7. června 2023 uskutečnila v Národním zemědělském muzeu Praha tisková konference upozorňující na správnou přípravu jídel nejen v letním období.

Aktualizováno Úterý, 20 Červen 2023 06:26
Celý článek...
 
Privátní značky pomáhají spotřebitelům i dodavatelům PDF Tisk Email
Čtvrtek, 15 Červen 2023 07:09

alt

Podíl privátních značek na českém trhu roste. Privátní značky získávají u spotřebitelů na oblibě. Není tomu jinak ani v případě obchodního řetězce BILLA, který české zákazníky prostřednictvím svých privátních značek zásobuje kvalitními potravinami za výhodnou cenu a zároveň podporuje byznys jejich lokálních producentů. A jejich podpora bude na trhu s potravinami hrát v několika příštích letech rozhodující roli.

Aktualizováno Úterý, 20 Červen 2023 06:20
Celý článek...
 
Kongres Česká brambora v gastronomii zasvětil celý den této neobyčejné plodině PDF Tisk Email
Čtvrtek, 04 Květen 2023 17:03

alt

Brambory jsou nedílnou součástí našich jídelníčků. Avšak za posledních dvacet let se snížilo množství zemědělských ploch, na kterých se v České republice pěstují, zhruba o čtvrtinu. A to i přesto, že 78 % Čechů vnímá tuzemské brambory jako lepší než ty ze zahraničí*. Jak tento nepříznivý trend změnit a z brambor znovu udělat hrdinu našich talířů? Na to se ve čtvrtek 4. 5. snažili najít odpověď odborníci hned z několika sektorů – od pěstitelů, přes obchodníky až po gastronomy.

Aktualizováno Sobota, 06 Květen 2023 07:12
Celý článek...
 
« ZačátekPředchozí12345678910DalšíKonec »

Strana 1 z 67

Reklama

Banner