Většina lidí má život svázaný předsudky o sobě samém, hluboce usazenými někde v podvědomí. Brání nám navázat stabilní partnerský vztah, překonat obavy z vystoupení na veřejnosti, zvládnou cizí jazyk, naučit se řešit krizové situace, konflikty v práci nebo osobním životě....
Dle Českého statistického úřadu vzrostly spotřebitelské ceny u položek bydlení, doprava a potraviny oproti loňskému únoru o více než 11 %. Meziroční růst cen zrychluje od loňského července, tedy již 9 měsíců v řadě. Proto online supermarket Rohlík.cz pokračuje v úsilí přinášet cenově dostupnější sortiment v nekompromisní kvalitě a umožňuje tak zákazníkům ušetřit čas i peníze spojené s dojížděním za nákupy.
Čím rozhodně uděláte radost snad každé mamince? Nějakou pořádnou „krabičkou poslední záchrany“, která jí dodá energii, potěšení a také jí trošičku rozmazlí. Protože maminky si tohle všechno zaslouží! Toho jsou si plně vědomi také na webu Pivoteka.cz, kde nabízí Dárkový box nejen pro mámu.
Většina zemědělských podniků v Česku bojuje proti erozi půdy a vytváří v krajině, na níž hospodaří, stromořadí, meze, příkopy, terasy nebo mokřady a další prvky. Stojí je to desítky až stovky tisíc korun každý rok nebo jednorázově miliony korun. Ukázal to nedávný průzkum Agrární komory České republiky, kterého se zúčastnilo 96 společností z její členské základny. Podle tohoto dotazníkového šetření nyní investuje do krajinotvorby 70 procent dotázaných a v budoucnu to plánuje dokonce téměř 80 procent respondentů.
Oblíbený šéfkuchař Přemek Forejt se spojil se sítí restaurací rychlého občerstvení McDonald‘s. Během tříleté spolupráce se tak veřejnost spolu s Přemkem podívá pod pokličku výrobním procesům oblíbených produktů McDonald‘s. Pomyslná funkce „kontrolora kvality“ bude zahrnovat i návštěvy u dodavatelů a testování kvality používaných surovin. Přemkovu cestu a nevšední zážitky napříč světem nejznámější sítě rychlého občerstvení mohou fanoušci sledovat především na sociálních sítích.
Zabijačky vyplňují v českých zemích již po staletí období mezi Vánocemi a Velikonocemi a po nich následuje masopust, který začíná Popeleční středou připadající letos na 2. března. Hlavním důvodem této tradice je, že lidé měli v zimních měsících více času a maso se v chladnějších dnech snadněji uchovávalo čerstvé. Tato společenská událost, během které se potkávali obyvatelé z celé vesnice a slavili, je však na ústupu.