Pátek, 28 Říjen 2022 19:59 |

Letošní úroda brambor dosáhne 614 tisíc tun, což je o 57 tisíc tun méně než v loňském roce. Pro pokrytí celkové poptávky bude nutné dovézt více než 150 tisíc tun konzumních brambor ze zahraničí. To se promítne i do výsledné ceny. Důvodem poklesu české produkce je poškození porostů suchem v řadě regionů.
|
Aktualizováno Pondělí, 31 Říjen 2022 08:18 |
Celý článek...
|
|
Úterý, 25 Říjen 2022 18:55 |

Odstartoval projekt extrakurzy.cz, budete si moct doma uvařit podle Jana Punčocháře a dalších hvězd kuchařského světa. Odstartoval nový webový projekt extrakurzy.cz, jehož hlavní tváří je šéfkuchař a porotce soutěže MasterChef Česko Jan Punčochář. Na webu extrakurzy.cz si budou moci lidé pořídit online kurzy vaření jak s Janem Punčochářem, tak s celou řadou dalších známých tváří z oboru gastronomie.
|
Aktualizováno Neděle, 30 Říjen 2022 18:39 |
Celý článek...
|
Sobota, 22 Říjen 2022 19:45 |

Již 16. října oslaví pekaři Světový den chleba a pečiva. Letošní rok je pro tuzemské výrobce pečiva z existenčního hlediska obzvláště obtížný a několik z nich už muselo ukončit svůj provoz. Na vině je extrémní zdražení pohonných hmot, plynu a vstupních surovin.
|
Aktualizováno Sobota, 29 Říjen 2022 12:27 |
Celý článek...
|
Neděle, 18 Září 2022 10:22 |

Největší setkání profesionálů a fanoušků moderní gastronomie a hotelnictví se 29. září uskuteční na KONGRESU FOR GASTRO & HOTEL 2022. V Kongresovém sále výstaviště PVA EXPO PRAHA v Letňanech se účastníci seznámí s reálnou tváří současného pohostinství v Česku. Vystoupí významné osobnosti oboru s novinkami i radami pro úspěšné podnikání, slavné food blogerky se potkají v panelové debatě a chybět nebudou ani ukázky kuchařského umění. Oficiálními vozy kongresu jsou automobily značky FORD.
|
Aktualizováno Úterý, 20 Září 2022 05:53 |
Celý článek...
|
Úterý, 13 Září 2022 11:22 |

V současné době roste tlak různých zájmových skupin na omezení spotřeby masa výměnou za rostlinné imitace. Propagována je strava, která je vysoce zpracována a v mnoha případech obsahuje pro člověka nestravitelné složky. Pro získání podobných výživových hodnot je zároveň nutné imitace masa fortifikovat o chybějící vitamíny a minerální látky. Ekologický přínos je pak více než diskutabilní, protože s likvidací živočišné produkce skončí i možnost hnojit rostliny přirozeným hnojivem.
|
Aktualizováno Úterý, 13 Září 2022 22:04 |
Celý článek...
|
|
|
|
|
Strana 3 z 71 |