Novinky

Příliš bílkovin, složité skládání jídelníčku nebo hlad? Tyto a spousta dalších mýtů týkajících se oblíbené a hlavně fungující ketodiety kolují internetem. Kterým z nich jste uvěřili také? Pojďme zjistit, jak to s nimi doopravdy je.

Grilování se nemusíte vzdát ani v zimě. PDF Tisk Email
Sobota, 15 Leden 2011 23:00

undefined

Domníváte se, že grilovat se dá jen v létě? Chyba, pokud grilujete opravdu rádi, neměly by vám sněhové vločky zabránit vychutnat si váš oblíbený steak. Grilovat se dá celoročně, důležité je dodržet jednoduchá pravidla a mít k dispozici správný gril. Všechny grily Weber jsou vybaveny poklopem, ten plní nejen ochranou funkci, ale zajistí také dokonalou přípravu pokrmu. Pro zimní období je totiž ideální metoda nepřímého grilování, která zajistí propečení pokrmu i v teplotách pod bodem mrazu. Užijte si tedy „grilovačku“ na horách, doma na zasněžené zahradě či na balkóně.

 

Celoroční grilování se stává kulinářským fenoménem, také u nás již řada hotelů či restaurací objevila kouzla zimních „gril party". Se správným vybavením můžete vyzkoušet zimní grilování i u vás na zahradě, na chalupě nebo přímo na horách. Stačí jen vědět, jak na to.

undefined

V zimě grilujte s poklopem

Pro zimní grilování se hodí grily s poklopem. S takovými grily můžete grilovat za každého počasí. Všechny grily Weber jsou vybaveny poklopem, který grilované pochoutky ochrání, ať už sněží nebo prší. Poklop navíc zajistí stejnoměrné propečení masa i v minusových teplotách.                                                                                

Zvolte metodu nepřímého grilování

Nepřímé grilování se podobá pečení. Pokrm se připravuje mimo přímý zdroj tepla pod poklopem. Dosažená teplota se pohybuje kolem 180 °C a propékání probíhá pomocí horkého vzduchu, který obíhá kolem roštu. Poklop zajistí, aby teplo neunikalo a propékání probíhalo rovnoměrně, díky tomu se také nemusí potraviny během grilování obracet. Tento způsob je vhodný, pokud je nutné potraviny grilovat déle než 25 minut nebo pokud hrozí vysušení či připálení. Ideálně tedy pro neporcované kusy masa, drůbež, ryby, ale také pečivo a sladké moučníky.

Co v zimě na gril?

Zatímco v létě většina z nás vyhledává spíše lehčí stravu, v náročnějším zimním období můžete na grilu zkusit připravit vedle ryb, kuřecího masa a grilované zeleniny také zvěřinu, kachnu či upéct sladký moučník. Inspirovat se můžete na www.weber.comv sekci recepty.

Zvládne gril náročné zimní podmínky?

Značkové grily Weber se vyrábí z kvalitních materiálů: oceli a porcelánového smaltu. Všechny grily se také přísně testují přímo v továrně v Chicagu. „Díky extrémně chladným zimám s teplotami kolem minus 30°C, se spoustou sněhu, vlhkým létům s bouřkami je Chicago optimální oblastí pro testování našich grilů„ říká Mike Kempster z oddělení výzkumu a vývoje společnosti Weber.

Deset tipů pro zimní grilování

1.             Teplotní komfort - připravte si teplé oblečení a rukavice. Po ruce také mějte horký nápoj nejlépe v termosce (čaj, svařené víno) na zahřátí.

2.             Správné místo - vyberte si správné místo ideálně s přístřeškem např. terasa nebo balkon. Nezáleží na tom, zda je venku chladno, jen vítr může způsobit problémy pří údržbě požadované teploty v grilu.

3.              Volný přístup ke grilu - šetřete čas a síly, vyplatí se odhrabat si ke grilu ve sněhu cestičku.

4.             Vhodná podložka - nestůjte přímo na sněhu nebo ledu, ale dejte si pod nohy rovnou, suchou a izolující položku (nejlépe funguje dřevo).

5.             Brikety - v zimě spotřebujete více briket než v létě. Je důležité, aby byly stoprocentně suché. Kupte je s předstihem a uložte na suchém místě.

6.             Metoda grilování - Můžete použít jakoukoliv metodu. Nepřímou (pečení), tak i přímou (klasickou) na přípravu steaků, zeleniny apod.

7.             Doba grilování - počítejte s tím, že v zimě vám bude grilování trvat déle než v letních měsících. Zkrátit čas pomůže také zapalovací komín, který uvede brikety dřevěného uhlí rychle a snadno na provozní teplotu. Rychlá volba je také plynový gril.

8.             Teplé talíře - nahřejte talíře třeba přímo v grilu.

9.             Teplý pokrm - hotový pokrm přiklopte, aby nevychladl a přeneste rychle ke stolu nebo na místo, kde budete jíst.

10.         Údržba a skladování - grily Weber můžete bez obav ponechat venku, na balkoně či terase. V tomto případě je na místě opatřit gril vhodným obalem. Pokud používáte gril na plyn, najděte pro skladování paliva bezpečné místo, protože plynová bomba nesmí být vystavena mrazu.

_______________________________________________________________________________________

O značce Weber®
Americká společnost Weber-Stephen Products Co sídlí v Chicagu ve státě Illinois v USA. Již v roce 1952 vytvořil zakladatel společnosti George Stephen první kotlový gril s poklopem. Tento základní princip využívají všechny grily Weber®  dodnes. Široké portfolio zahrnuje grily na dřevěné uhlí, plynové i elektrické grily různých velikostí, s různou výbavou a bohatou nabídkou příslušenství. Weber® vyrábí produkty, které se vyznačují vysokou kvalitou a funkčností. Weber® také grily neustále vyvíjí a inovuje. Mezi nejvýznamnější vynálezy patří kromě již zmíněného kotlového grilu, který je vlajkovou lodí firmy, i patentovaný systém Flavorizer Bars®, který tvoří základ plynových grilů, tak i zapalovač briket Rapidfire®, který rychle a efektivně rozpálí palivo v kotlových grilech.

Weber® to je výjimečné potěšení a synonymum pro kulturu grilování.


Aktualizováno Úterý, 18 Leden 2011 07:12
 

Reklama

Banner