Novinky

Masáže Sabai - udělejte ještě dnes, něco pro pohodu své duše a těla. SABAI je thajský výraz pro pohodu a relaxaci. Odpočinek a čas věnovaný vlastní regeneraci, který mohu sdílet sám nebo s někým blízkým. Koncepce masáží Sabai vychází z tradiční východní péče o tělo, která se za tisíce let nezměnila a díky zdravotním benefitům je v dnešní době stále populárnější.

Kozel buduje po celé České republice unikátní grilovací místa, první se otevřelo v Újezdu nad Lesy PDF Tisk Email
Sobota, 24 Září 2022 19:01

alt

Obyvatelé Újezdu nad Lesy mají nové místo pro odpočinek a zábavu. Centrálním prvkem zóny s rybníčkem a posezením je veřejný gril, který zafinancoval pivovar Velkopopovický Kozel. Hlavním účelem grilovacího místa a zároveň celé relaxační zóny bylo vybudování prostoru pro setkávání místních lidí a odpočinek po práci. Gril je kromě vzhledu unikátní i tím, že na jeho výrobu byly použity převážně recyklované materiály. Relaxační prostor bude lidem sloužit v každém ročním období a o údržbu se postará městská část.

alt

Obyvatelé Újezdu nad Lesy mají nové místo pro·odpočinek a zábavu.·Centrálním prvkem zóny s rybníčkem a posezením je veřejný gril, který zafinancoval pivovar Velkopopovický Kozel. Hlavním účelem grilovacího místa a zároveň celé relaxační zóny bylo vybudování prostoru pro setkávání místních lidí a odpočinek po práci. Gril je kromě vzhledu unikátní i tím, že na jeho výrobu byly použity převážně recyklované materiály. Relaxační prostor·bude lidem sloužit v·každém ročním období a o údržbu se postará městská část.

alt

V·prostorách relaxační zóny Prahy 21 v·Újezdu nad lesy bylo ve středu slavnostně otevřeno grilovací místo, které bylo vybudováno z·iniciativy Velkopopovického Kozla. Prostranství nabízí návštěvníkům možnosti relaxace v·přírodě, posezení na lavičkách, bosonohou stezku, hmyzí domek, dřevěné hmyzí pexeso i možnost grilování.·„Kozel je dlouhodobě spojený nejen s·podporou dobrovolných hasičů, ale také s rozvojem komunitního života v·obcích včetně·grilování, které pravidelně pořádáme v·našich domovských Velkých Popovicích. Grilování je skvělou příležitostí rozvíjet komunitní život, setkat se s·přáteli a dát si dobré pivo. Proto přicházíme s konceptem veřejných grilů, první jsme představili v·Újezdu nad ledy, další grilovací místa letos otevřeme v Českých Budějovicích, Staré Boleslavi, Jihlavě a příští rok přidáme další,” říká·Jiří Švancara, Senior Brand Manažer značky Velkopopovický Kozel.

alt

Velký, veřejně přístupný gril, ke kterému se vejde až 16 lidí, je vyrobený převážně z recyklovaných materiálů-recyklovaného betonu, štěrku a kovový límec je tvořen kombinací recyklovaných a nerecyklovaných kovů. Materiál je vhodně zvolen tak, aby vydržel desítky let prakticky v nezměněné podobě a odolal vlivům počasí.

alt

„Podporujeme poctivá řemesla a dáváme důraz na opravování nebo upravování starých věcí, čemuž se dnes moderně říká upcycling. Proto jsme chtěli tuto myšlenku přenést i do našich grilů. Vedle toho Kozel podporuje i rozvoj tzn. sdílených dílen, kde se lidé učí práci s·různými materiály a věcem dávají nové využití a nový život,“ doplňuje Jiří Švancara.

alt

Provoz relaxační zóny s·novým grilem zahájili zástupci městské části a pivovaru společně s·místními dobrovolnými hasiči. Návštěvníci si mohli během akce poslechnout hudbu a ochutnat speciality z·grilu připravené šéfkuchařem Davidem Valíčkem.

alt

Jsem rád, že se nám podařilo v·relativně krátkém čase zbudovat toto unikátní místo v přírodě, které udělá život v·naší městské části ještě příjemnější. Poděkování patří všem kolegům, kteří toto odpočinkové místo realizovali, a především míří k Velkopopovickému pivovaru, který zde zbudoval veřejné grilovací místo. Věřím, že se celý park stane hojně navštěvovaným místem a že přispěje k·odpočinku našich občanů a podpoří přátelské setkávání místní komunity,“ říkáZdeněk Růžička místostarosta městské části Praha 21.

alt

O čistotu a údržbu grilu se bude starat městská část Praha 21. Praktickou novinkou je možnost objednání potřebného surovin na grilování a pití přes QR kód umístěný přímo na grilu, které během chvíle návštěvníkům dodá nedaleká restaurace.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

První várka piva byla ve Velkopopovickém pivovaru uvařena 15. 12. 1874 a o rok později již bylo vystaveno (uvařeno a prodáno) 18 000 hl piva. Již po několika letech se pivovar stal třetím největším v zemi. Proslulá byla zejména výroba silného tmavého piva. Velkopopovický pivovar je součástí společnosti Plzeňský Prazdroj.

  • S exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj lídrem mezi výrobci piva v regionu a největším exportérem českého piva.
  • Plzeňský Prazdroj získal v roce 2021 v žebříčku Byznysu pro společnost TOP Odpovědná firma dvě významná ocenění; v kategoriích Velká firma a TOP Odpovědná firma v reportingu.
Aktualizováno Neděle, 25 Září 2022 08:36
 

Reklama

Banner