Warning: Undefined array key "HTTP_X_FORWARDED_PROTO" in /DISK2/WWW/prestigeweb.cz/www/wp-config.php on line 107 Triumf pro bratrské duo. Badmintonisté Královi ovládli Czech Open! – PrestigeWEB

Triumf pro bratrské duo. Badmintonisté Královi ovládli Czech Open!

Lepší scénář si nemohli přát. Deblový pár Ondřej a Jiří Královi vyhráli domácí Yonex Czech Open 2024. V sobotním semifinále porazili první nasazený pár z Polska Robert Cybulski a Szymon Slepecki. V neděli pak přehráli německou dvojici Jonathan Dresp a Aaron Sonnenschein. Češi tak zaznamenali první triumf na mezinárodním turnaji, celkově to byla jejich čtvrtá akce. „Turnaj se nám povedl, protože jsme se v něm postupně zlepšovali. Nejlépe jsme hráli semifinále proti Polákům, finále jsme také zvládli. Pomohli nám diváci, kteří udělali skvělou atmosféru,“ prohlásil Ondřej Král.

Český badmintonista Ondřej Král působil v minulých sezonách s Adamem Mendrekem, se kterým postoupil na olympijské hry v Paříži. Nyní ale na kurtech řádí se svým bratrem Jiřím, který je rovněž singlistou. A ve Sportovním centru v Řepích předvedli, že to bylo dobré rozhodnutí. „Oba jsme singlisté a dařilo se nám využívat větší výšku bráchy. O to více bylo pro mě důležité zahrát dobré údery na síti, abych soupeře donutil zahrát lift na bráchu, který to pak smečoval. Je to pro nás jedna z těch hlavních zbraní, které máme,“ pochvaloval si Ondřej Král.

Triumf pro bratrské duo. Badmintonisté Královi ovládli Czech Open!

Agresivní a důraznou hrou se čeští badmintonisté prezentovali také ve finále Yonex Czech Open 2024. I když oba sety končily vyrovnanou koncovkou, bratři Králové měli průběh utkání pod kontrolou. „Vždycky jsme o nějaké body vedli, což nám dávalo klid. Využili jsme toho, že míče byly díky hale celý turnaj docela rychlé,“ dodal Král, který společně se svým bratrem hrál čtvrtý mezinárodní turnaj.

Českou badmintonovou dvojici na turnaji Czech Open trénoval Malajec James Chua, nový trenér reprezentačního výběru. Oba si jeho přítomnost pochvalovali. „Za ty dva turnaje, kde s námi byl, tak nám dával rady, které byly pro nás přínosné. Nesedí tam jen jako socha. S námi na kurtu žije, snaží se nám pomoct a získat bod na víc,“ viděl přínosy Král. „Feedback v zápase nebo po něm je od něho velmi dobrý. Na to, že nás nezná, tak nám jeho pokyny dávají smysl,“ doplnil Jiří Král.

Na Yonex Czech Open 2024 nemohl kvůli zranění nastoupit Jan Louda nebo Tereza Švábíková. Přes čtvrtfinále kromě Králů nikdo z českých hráčů dál nepřešel. Bratrské duo bude mít před sebou další turnaje a náročný program. „Jsme na začátku, máme zatím málo bodů, i když triumf na turnaji v Praze nám pomohl. Potřebujeme se posunout na žebříčku tak, abychom si zajistili účast na mistrovství Evropy nebo mistrovství světa,“ dodal Ondřej Král.

Napsat komentář