Warning: Undefined array key "HTTP_X_FORWARDED_PROTO" in /DISK2/WWW/prestigeweb.cz/www/wp-config.php on line 107 Zažijte jedinečný český design v srdci Prahy s exotickým výletem na africký kontinent – PrestigeWEB

Zažijte jedinečný český design v srdci Prahy s exotickým výletem na africký kontinent

Léto je ideálním časem pro objevování nových míst a zážitků. Přijďte do Pasáže českého designu a kavárny Art-n-Coffee v centru Prahy a nechte se unést světem českého designu, kde se historie elegantně prolíná s moderní kreativitou. Ale to není vše – můžete zde zažít Afriku všemi smysly! Zní to neuvěřitelně? Přesvědčte se sami v Pasáži českého designu a její sesterské kavárně Art-n-Coffee

Objevte Pasáž českého designu
Pasáž České národní banky, funkcionalistický prostor navržený architektem Františkem Roithem jako součást rozsáhlé budovy Živnostenské banky postavené v letech 1929-1939, dnes oživuje projekt “Pasáž českého designu”. Tento historický prostor se stal centrem pro český design od etablovaných tvůrců po začínající talenty, nabízející širokou škálu produktů včetně nábytku, módy, šperků a doplňků, které jsou pečlivě vybrány pro svou originalitu a kreativitu. Přijďte a objevte tuto jedinečnou kombinaci historie a současného umění přímo v srdci Prahy.

Jak se zrodil projekt Pasáže českého designu?
Vše začalo otevřením c, kde majitelka Hanka Homolková spojila lásku ke kávě s vášní pro design. Tento krásný prostor z dob první republiky proměnila se svou kamarádkou Štěpánkou Zinkaizlovou a týmem v místo plné života a kreativity. Cílem bylo vytvořit prostor, který by nabízel nejen kávu a občerstvení, ale i platformu pro prezentaci práce českých designérů a umělců. „Bylo pro nás důležité propojit komunitu designérů a nabídnout jim prostor, kde mohou prezentovat svou tvorbu. Zároveň jsme chtěli návštěvníkům nabídnout jedinečný zážitek, který v sobě spojuje krásu designu a pohodlí kavárny,“ dodává Hanka.

Zažijte jedinečný český design v srdci Prahy s exotickým výletem na africký kontinent

Afrika všemi smysly
Hanka Homolková a její manžel Ondřej se od roku 2010 angažují v podpoře vzdělávání dětí sochařů z umělecké komunity Tengenenge v Zimbabwe prostřednictvím neziskové organizace „Klub přátel Tengenenge“. Společně financují provoz předškolního zařízení ve vesnici Tengenenge, přispívajíce k rozvoji vzdělání v této oblasti. Od roku 2008 se také věnují prodeji soch ze Zimbabwe s cílem etablovat moderní zimbabwské sochařství v České republice. Každý rok představují práci zimbabwských sochařů na výstavách včetně kavárny Art-n-Coffee, kde trvale vystavují přes tři desítky soch. Navštivte Pasáž českého designu a kavárnu Art-n-Coffee a prožijte africké umění všemi smysly.

Přijměte pozvání na prázdninové výlety
Jaký je dnešní design? Jak vnímáme propojení funkčnosti a estetiky? Jakou roli hraje umění a design v našich životech? Přijďte do Pasáže českého designu a zjistěte odpovědi na tyto otázky. Projděte se pasáží a obdivujte díla předních českých designérů, a také se ponořte do světa afrického umění. Svou návštěvu zakončete šálkem lahodné kávy a domácím dortem v kavárně Art-n-Coffee, kde se historie setkává s moderní kreativitou. Zažijete jedinečnou atmosféru, která spojuje krásu, umění, africkou inspiraci a odpočinek přímo v srdci Prahy.

Aktuální expozice
Lukáš Dvořák – kavárna
JAN HOMOLA ART 332
Klára Sedlo
Lucie Hanychová
A další.

www.pasazdesignu.czwww.art-n-coffee.czwww.africkesochy.cz

Napsat komentář